Hun ønsker bare godhjertet å fortelle hva som er på vei | Demokratiet svekkes.

Hun ønsker bare godhjertet å fortelle hva som er på vei | Demokratiet svekkes.

Sara Andersen ønsker bare å fortelle folk at samfunnet er på vei til å endres fra et demokrati som er på vei til et diktatur, men opplever at folk ikke oppfatter helt hva som er på vei. For en stund tilbake stod hun og noen andre i Tønsberg sentrum. På sosiale medier skriver hun følgende «Jeg synes det er helt greit at folk er uenig med meg, det er jo slik det er i et demokrati, men jeg kjenner at jeg nå har fått nok av hersketeknikker og latterliggjøring. Vi må kunne stille spørsmål ved det som våre politikere gjør. Jeg vet at det vil fortsette å komme motstand, men grunnen til at jeg skriver dette er fordi jeg vet at mange ikke tør å ytre seg fordi de er redde for nettopp slike episoder. Så i stedet for å føle på nederlag fordi jeg ble sint, så velger jeg heller å være stolt av meg selv fordi jeg klarte å sette en grense og si i fra at jeg ikke synes dette er greit. Og det sitter langt inne hos meg». Nå lager hun sang som hun håper skal skape engasjement rundt saken. Hun langer ut mot WHO, og at folket må ta makten tilbake.

Stortinget behandlet smittevernloven den 18. desember hvor forsalget om å gi regjeringen full makt til å handle under en såkalt pandemi. Dette ble vedtatt med et flertall som består av partiene AP, Høyre og Senterpartiet. Veien videre er at regjeringen åpne dørene for en privat organisasjon som heter World Health Organization (WHO) rett til å utøve lov og rett til å handle fritt innafor norske landegrenser. Det høres veldig flott og fint ut når en organisasjon som driver med helse skal utøve en slik handling, men det er ikke helt slik som det ser ut til.

Skribent Siv Johannesn skriver om dette i sin artikkel» «Norges skjebne avgjøres på Stortinget i morgen, mandag 18. desember 2023«. Hun var selv under behandlingen av saken da den var oppe, men selv om dagen ble lang opplevde hun at det var verdt å se dette med egne øyne. Det er ingen tvil om at selv på Stortinget skjelver partiene, og er svært bekymret.

SV er bekymret

Når Audun Lysebakken er bekymret burde folk få øynene opp. Han skriver i Aftenposten «Stengingen av Norge har grepet dypt inn i folks rettigheter. Hvis slike vedtak må gjøres på nytt, kan regjeringen ikke få bestemme alene». Det som ikke blir nevnt av disse Stortingspolitikere er hva som lurer i bakgrunn. Dette momentet hvor regjeringen skal gi en privat organisasjon rett til å utøve makt i Norge som er svært inngripende i folks hverdag. Organisasjon kan også på bakgrunn av sitt mandat. Selv definere hva som er en pandemi og ikke en pandemi. Akkurat dette punktet er det mest påpekende og inngripende i hele saken.

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/xPq06V/regjeringens-makt-maa-begrenses-audun-lysbakken

https://www.fremad-samfunnognatur.no/wp-admin/post.php?post=410&action=edit

Olaug Bollestad fra KrF er også en av mange stortingsrepresentanter som er veldig bekymret for hva som foregår, og hvor nå regjeringen får mer og mer makt.

Fler og fler får øynene opp for denne saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *