Hvorfor dans på Fabrikken?

Hvorfor dans på Fabrikken?

Dansen som drivkraft: Et prosjekt for liv og læring

Velkommen til et spennende prosjekt som utfordrer det konvensjonelle studiemiljøet ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN)! Jeg, Tommy, har hatt gleden av å være Læringsmiljøansvarlig på USN, og nå står jeg foran en ny reise som en del av Studentsamfunnet i Grenland (SIG), der mitt fokus er å jobbe mer aktivt med studentvelferd og trivsel. Gjennom denne overgangen bringer jeg med meg en dyp forståelse av studentenes behov og en lidenskap for å skape et inkluderende og støttende miljø for alle.

Vi har dans hver fredag fra kl. 15.00 til 17.00. I dag – den 22.03. Begynner vi kl. 16.00 til kl17.00, men hovedsakelig har vi dans fra kl. 15.00 til 17.00.

Vår visjon er å motivere og inspirere studenter til å ta steget ut på dansegulvet, ikke bare for å nyte øyeblikket, men også for å styrke sin egen faglige reise. Hovedfokuset i vårt prosjekt er på salsa, swing og tango – tre dynamiske danseformer som ikke bare beriker kropp og sinn, men også kultiverer en dypere forståelse av samarbeid, kommunikasjon og kreativitet.

Det er flere grunner til at dans bør være en integrert del av studentlivet ved USN. For det første, er det sosiale aspektet av dansen uovertruffent. Det å danse sammen skaper bånd som varer livet ut og gir mulighet for nye vennskap og nettverk. I tillegg til dette, er dans en fantastisk måte å lindre stress og fremme velvære på. I en travel studiehverdag er det viktig å finne balanse, og dansen tilbyr en sunn og givende utløp.

Få til en artikkel fra 500,- – fremad-samfunnognatur.no

En annen viktig fordel med dans er dens alkoholfrie natur. Mens mange sosiale aktiviteter for studenter ofte er sentrert rundt alkoholforbruk, gir dansen en mulighet til å ha det gøy og nyte fellesskapet uten behovet for alkohol. Dette gjør dansen til et inkluderende alternativ for alle, uavhengig av personlige valg eller preferanser.

Gjennom vårt prosjekt ønsker vi å gi deg en invitasjon til å utforske din egen lidenskap og kreativitet gjennom dans. Enten du er en erfaren danser eller aldri har tråkket på dansegulvet før, er det alltid plass til deg i vår dansefamilie. Vi oppfordrer deg til å ta sjansen, slippe hemninger og la deg rive med av rytmen. Sammen kan vi skape magi på dansegulvet og i våre liv.

Salsa sosialdans representerer en unik form for dans som skiller seg fra det som ofte vises på TV 2s «Skal vi danse». Mens programmet på TV 2 fokuserer primært på sports- og selskapsdans, med en tydelig vekt på konkurranser, er sosialdans av en helt annen karakter.

Sosialdans handler om glede, frihet og spontanitet på dansegulvet, langt fra den formelle og stive atmosfæren som ofte preger selskapsdans. Det er en sjanse til å utforske og uttrykke seg gjennom bevegelse, samtidig som man opplever fellesskapet og samhørigheten som dansegulvet bringer.

Selv om det kan være nyttig å ha noen grunnleggende ferdigheter og teknikker på plass, er det viktigste å ha det moro og la seg rive med av musikken og rytmen. Sosialdans er en invitasjon til å slippe løs, utforske nye bevegelser og knytte bånd med andre dansere, uten å føle seg begrenset av rigide regler eller forventninger.

Så neste gang du tar turen ut på dansegulvet, husk at det ikke handler om å imponere eller konkurrere, men om å dele øyeblikk av ren glede og spontanitet gjennom dans.

Bli med oss på reisen og oppdag kraften i dansen – for liv og læring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *